Agris.cz - agrární portál

Pálavské vinobraní navštívilo 43.000 lidí, méně než loni

9. 9. 2019 | ČTK

Pálavské vinobraní v Mikulově navštívilo od pátku do dneška 43.000 lidí, je to zhruba o 8000 méně než loni, řekl ČTK za pořadatele Dominik Ryšánek. Loni ale bylo pěkné počasí, letos první dva dny akce pršelo. Kvůli podmáčené cestě se tak neuskutečnil ani tradiční výstup na Svatý kopeček.

"Vzhledem k počasí, které nebylo na naší straně, to dopadlo na výbornou. Počet návštěvníků se zase o tolik nesnížil. Jsme velmi spokojeni," uvedl Ryšánek.

Lidé mohli na festivalu ochutnat stovky vín, u desítek stánků si mohli dát také burčák. Nechybělo jídlo ani koncerty, na pódiu vystoupili například Ewa Farna, David Koller, Katarína Knechtová či Tata Bojs a také mužské i ženské pěvecké sbory či folklorní soubory.

V sobotu městem projel průvod krále Václava IV., královnu tradičně ztvárnila herečka Chantal Poullainová. Neuskutečnil se ale výstup na Svatý kopeček. "Přestože mraky se dnes už rozehnaly, cesta byla podmáčená a nebylo by to bezpečné. Místo toho se tak konal výstup z náměstí na horní nádvoří mikulovského zámku," uvedl Ryšánek.

Rekordní počet lidí, 65.000, přišel na Pálavské vinobraní před dvěma lety při jubilejním 70. ročníku.


Zdroj: ČTK, 9. 9. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 10:18