Agris.cz - agrární portál

Tesco začne od září na Hané rozvážet online nákupy

2. 9. 2019 | ČTK

Internetový obchod řetězce Tesco začne od 4. září rozvážet zboží do Prostějova, Olomouce, Přerova a okolí. Služba Online nákupy bude nově dostupná až 300.000 obyvatelům z Hané, sdělil dnes ČTK mluvčí řetězce Václav Koukolíček. Celkem online nákup obchodního řetězce může využít v Česku až 4,6 milionu zákazníků. Na Hanou expandoval v uplynulých dnech i konkurenční internetový obchod s potravinami Rohlík.cz, který rozváží do Prostějova.

Tesco současně v Prostějově spouští službu nazvanou Klikni+Vyzvedni. Zákazníkovi umožňuje objednat si nákup, a pak si ho v konkrétní čas a den, který si sám určí, vyzvednout v obchodě. Jeho personál ho zákazníkovi následně naloží, třeba i do kufru auta.

Obchodní řetězec Tesco se ve finančním roce 2017/2018 vrátil v Česku do zisku, vydělal 1,3 miliardy korun. Tržby se zvýšily o tři procenta na 45,4 miliardy korun. Generální ředitel Tesco pro střední Evropu Matt Simister letos v zimě uvedl, že by se do zisku měl poprvé dostat i internetový obchod firmy.

Tesco se v posledních letech zbavilo v Česku řady nemovitostí. Letos prodalo 662.000 metrů čtverečních pozemků u dálnice D1 poblíž pražského Šeberova. Prodává i svůj poslední obchodní dům v České republice, bývalý Prior v Pardubicích. Britský řetězec prodal mimo jiné i svůj třetinový podíl v nákupním centru Nový Smíchov jeho majoritnímu vlastníkovi, francouzské realitní společnosti Klepierre. Pražské Obchodní centrum Letňany od něj koupila německá společnost Union Institutional Investment GmbH.

Internet ukrajuje stále větší podíl z celkových tržeb obchodů. Podíl českých internetových obchodů na maloobchodních tržbách stoupl loni o téměř procentní bod na 11,4 procenta, když tržby dosáhly 135 miliard korun, uvádí Asociace pro elektronickou komerci.

https://itesco.cz/


Zdroj: ČTK, 2. 9. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 15:22