Agris.cz - agrární portál

Mikulov druhý zářijový víkend ovládne Pálavské vinobraní

30. 8. 2019 | ČTK

Desítky tisíc lidí navštíví od 6. do 8. září Pálavské vinobraní v Mikulově, jednu z největších vinařských akcí na Moravě. Čeká je ochutnávka vín, koncerty českých a slovenských interpretů nebo panelová diskuse, uvedli dnes organizátoři v tiskové zprávě.

Po tři dny mohou lidé v zámeckém sále ochutnávat více než 500 vzorků vín za doprovodu cimbálové muziky. U Udírenské věže předvede vinařství Sedlecká vína ukázky z tradičního postupu zpracování hroznů na ručním mlýnku a pomocí mechanického lisu.

"V pátek mohou všichni na terase u Udírenské věže zhlédnout otevření hory spojené se zpíváním u vína s Národopisným souborem Pálava, Pálavskými seniory a CM Píšťalenkou," uvedla ředitelka pořádající agentury Mikulovská rozvojová Petra Eliášová.

Na pódiu amfiteátru v pátek vystoupí například Ewa Farna nebo David Koller, v sobotu Katarína Knechtová či Tata Bojs. Návštěvníci uvidí i družinu krále Václava IV., dorazí na náměstí v pátek večer.

V sobotu se v Gajdošově sále mohou návštěvníci účastnit letos poprvé panelové diskuse na téma Cesta vína naším životem za účasti expertů z různých oborů.

Návštěvníkům budou k dispozici dvě stanová městečka v Mikulově a jedno v Pasohlávkách v ATC Merkur. Z Pasohlávek bude jezdit do Mikulova autobus. Hotely v Mikulově jsou na druhý zářijový víkend podle serveru Booking.com z 95 procent obsazené a lidé za ubytování o festivalovém víkendu zaplatí více než jindy. Cena za pokoj pro dva na jednu noc se pohybuje okolo 5000 korun. Za stanové městečko v Mikulově návštěvníci zaplatí přibližně 120 korun za celý víkend.

"Do konce srpna se vstupenky na vinobraní prodávají za zvýhodněnou cenu 600 korun. Na začátku září a na místě v pokladně pak za 700 korun," uvedla hlavní produkční akce Irma Konešová.

V minulém roce Pálavské vinobraní navštívilo 51.000 lidí. O týden později se letos koná vinobraní ve Znojmě.


Zdroj: ČTK, 30. 8. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 19:01