Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 14.8. 2019

15. 8. 2019 | Agris

ČSÚ: Sklizeň obilovin letos vzroste, úroda řepky bude ale nižší

Sklizeň základních obilovin bude letos o osm procent vyšší než loni, stoupne na 6,988 milionu tun. Vyplývá to z odhadu, který dnes podle stavu k 15. červenci zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Úroda řepky by měla naopak meziročně klesnout o 15,3 procenta na 1,194 milionu tun.

Agdata investuje do PR aktivit, digitalizaci zemědělství vidí jako nutnost

Agdata, největší český agrotech startup, zabývající se kompletní digitalizací zemědělských aktivit, posiluje svoje PR aktivity. Nově se chce ve své komunikaci zaměřit na mnohem větší portfolio klientů a posunout vnímání značky na úroveň poskytovatele komplexního softwarového a hardwarového ekosystému.

Komora: Kvůli suchu se zemědělci více orientují na ozimé plodiny

Zemědělci se kvůli suchu začínají více orientovat na ozimé plodiny, například i u sladovnického ječmene, sdělil dnes ČTK v komentáři k odhadům sklizně tajemník Agrární komory ČR Jan Doležal. Letošní úrodu obilovin hodnotí jako průměrnou. Část úrody byla sežraná hraboši, dodal člen představenstva Českého svazu pivovarů a sladoven Richard Paulů.

Eroze ohrožuje půdu. Zemědělci proto zkoušejí nové postupy

Na polích, které v zemědělském družstvě POOSLAVÍ Nová Ves obhospodařují, se během dvou let promítla erozní vrstva vypočtená programem a stanovená ministerstvem zemědělství na třetině půdy. Proto zkoušejí nové postupy, jak půdu před erozí chránit. A své poznatky a zkušenosti si nenechávají pro sebe.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                    


Zdroj: Agris, 15. 8. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 15:49