Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 12.8. 2019

13. 8. 2019 | Agris

Ovocné stromy hynou, nahradí je nové. Z pecek

Pochutnat si třeba na meruňkách a zároveň udělat něco proti suchu. Místo toho, aby pecky z oblíbeného ovoce skončily v odpadkovém koši, mohou pomoci jihomoravské krajině. Nadšenci ze sdružení Pecky z Moravy chtějí ze semen vysadit nové dřeviny, které nahradí uhynulé a navíc zadrží v půdě vodu.

Zemědělský svaz: Škoda za hraboše může přesáhnout miliardu

Škody na plodinách způsobené přemnoženými hraboši mohou překročit miliardu korun. U Evropské komise není notifikovaný žádný nástroj, kterým by se mohly škody kompenzovat, řekl dnes na tiskové konferenci předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha.

AFP: V boji proti bakterii ničící olivovníky je záblesk naděje

V srdci italské Apulie, kde řádí vražedná bakterie Xylella fastidiosa, zůstávají některé olivovníky záhadně zelené. Jsou vůči ní rezistentní, a tak jsou světélkem naděje v boji proti tomuto nebezpečí, jež sužuje celé Středomoří.

Přemnožený kůrovec může v Krkonoších ohrozit tisíce hektarů lesa

Přemnožený kůrovec může v Krkonoších ohrozit tisíce hektarů lesa a nežádoucím způsobem urychlit rozsáhlou proměnu horských lesů. Nejhorší situace je ve východních oblastech hor, kde lze místy hovořit o kůrovcové kalamitě. Situaci ztěžuje kalamita ze zimy, kdy sníh masivně lámal vrcholky stromů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                    


Zdroj: Agris, 13. 8. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 22:29