Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 18.6. 2019

19. 6. 2019 | Agris

TEST DNES: Pšeničné pivo z velkých pivovarů dopadlo lépe než to z malých

Pšeničné pivo se skvěle hodí do letních veder. Je lehké, osvěžující, nakyslé, má málo alkoholu... Musíte si ovšem dobře vybrat. Ne všechny pivovary ho totiž dovedou správně uvařit. Ukázal to aktuální test MF DNES, v němž se potkalo dvanáct pšeničných piv z velkých i malých pivovarů.

Záchrana zvěře před sekačkami? Na Opavsku vyslali na pomoc drony

Moderní létající technika je stále dostupnější a dostává se také nad česká pole. Nejinak je tomu i na Opavsku, kde místní zemědělci začínají využívat drony ještě před tím, než začnou séct a sklízet.

Národní plemeno, které chtěli fašisté zakázat, si v Jižním Tyrolsku hýčkají

Na bílé srsti má hnědou nebo černou kresbu, mléka moc nedává, ale maso má vynikající. „V celém Jižním Tyrolsku je jen asi osm set kusů krav plemene Pustertaler,“ říká Herbert Unterfrauner, předseda spolku na záchranu tohoto národního plemene skotu, které ve 20. letech v Itálii zakázali.

Na Slovensko bylo dovezeno z Česka polské drůbeží se salmonelou

Na Slovensko bylo dovezeno z Česka drůbeží maso se salmonelou. Zásilku převzal jeden z obchodních řetězců, do vydání varování spotřebitelé maso patrně zkonzumovali. Napsal to slovenský list Hospodárske noviny, kterému to potvrdil hlavní slovenský veterinář Jozef Bíreš

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 19. 6. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 21:51