Agris.cz - agrární portál

Zemědělské podniky se otevřou školákům a veřejnosti

14. 6. 2019 | ČTK

Desítky zemědělských podniků po celé republice se dnes a v sobotu otevřou veřejnosti. Smyslem akce Dny českého zemědělství je podle pořádajícího Zemědělského svazu ČR představit zemědělství jako zajímavý a moderní obor a zároveň odbourat mýty, které o něm kolují. Zatímco dnes si družstva, statky, agrocentra či zemědělské školy mohou prohlédnout hlavně školáci, sobota je určena veřejnosti.

Zájemci se seznámí s péči o hospodářská zvířata či o krajinu, prohlédnou si farmy a stáje, uvidí moderní kombajny, traktory, dojírny a další techniku. Nejen pro děti budou připraveny soutěže, naučné stezky a další doprovodný program.

Zemědělský svaz se dlouhodobě snaží změnit obraz zemědělství v očích veřejnosti. "Je nezbytné seznámit laickou veřejnost se zemědělstvím jako takovým, aby si uvědomila, jak moc je důležité a jak práce v něm vypadá," uvedl předseda svazu Martin Pýcha.

Zemědělství se podle něj potýká s nedostatkem mladých pracovníků, které jsou kvůli moderním technologiím v zemědělství nepostradatelní. "Jednou z cest, jak tuto situaci řešit a ukázat dětem, rodičům a celé veřejnosti, že dnešní zemědělství představuje perspektivní, moderní a srovnatelně placenou práci jako v jiném průmyslu, jsou právě Dny českého zemědělství," dodal.

Další informace a seznam otevřených podniků najdou zájemci na webu www.zemedelstvizije.cz/dny-ceskeho-zemedelstvi.


Zdroj: ČTK, 14. 6. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 07:11