Agris.cz - agrární portál

Asociace rozšířila spolupráci se slovenskými sedláky

13. 6. 2019 | ASZ

Asociace soukromého zemědělství ČR se dlouhodobě snaží navazovat spolupráci s organizacemi, které mají podobné či dokonce totožné názory týkající se podnikání, venkova a zemědělské politiky. Již nějaký čas jsou jí v tomto směru partnery i slovenská sdružení sedláků a rodinných farem. S nimi došlo ve středu 5. června, v rámci návštěvy předsedy a tajemníka ASZ ČR na slovenských farmách, k uzavření dohod o vzájemné spolupráci, konkrétně se Spolkom farmárov Slovenska a Vidieckou platformou.

Se slovenskými sedláky nás spojuje mimo jiné velmi podobná situace související s duální strukturou zemědělství v obou státech, která vychází ze společné historie, a rovněž neobhajitelná podpora obřích zemědělských subjektů ze strany státu.

Jedním z cílů spolupráce, který si organizace vytyčily, má být společné stanovisko v oblasti požadovaných změn v zemědělské a venkovské politice směrem k orgánům EU a jeho předání veškerými efektivními způsoby všem subjektům, které o ní budou rozhodovat.

O konkrétních výstupech a plánovaných společných akcích, které ze spolupráce postupně vzejdou, budeme průběžně informovat.

Dohody o spolupráci s jednotlivými organizacemi:

ASZ ČR_Spolok farmarov Slovenska.pdf

ASZ ČR_Vidiecka platforma.pdf

Hlavní kancelář ASZ ČR


Zdroj: ASZ, 13. 6. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 11:56