20.6. 2019 POLNÍ DEN ÚKZÚZ 2019

ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ Vás zve na celostátní POLNÍ DEN ÚKZÚZ - Půda, odrůdy, ochrana rostlin, který se bude konat 20. června 2019 na Zkušební stanici Pusté Jakartice. 

Datum:20.6.2019  8:00 – 16:00
Místo konání:Pusté Jakartice 304/17, Malé Hoštice, 74728 Opava
Organizátor:Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Tématické zaměření akce:Půda, odrůdy, ochrana rostlin
Kategorie:Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)

Letošní ročník již sedmého celostátního polního dnu bude zaměřen na kvalitu půdy, odrůdové zkušebnictví a ochranu rostlin.

Volba vhodné odrůdy pro dané půdně-klimatické podmínky s odpovídajícím výnosem, kvalitou a odolností proti škodlivým organismům a abiotickým stresům je jedním ze základních prvků udržitelného hospodaření na zemědělské půdě. Jedním z cílů Polního dne je proto seznámit účastníky s aktuálními trendy v odrůdovém zkušebnictví a možnostmi využití výsledků zkoušení pro zemědělskou praxi.

Nejen s ohledem na suchá období posledních let je naší velkou výzvou ochrana rostlin proti původcům chorob, škůdcům a plevelům.

Součástí akce bude prohlídka dlouhodobých výživářských a odrůdových pokusů, včetně popisu pedologické sondy s odborným výkladem specialistů.

V případě Vašeho zájmu prosíme o potvrzení Vaší účasti prostřednictvím e-mailové adresy eventy@ukzuz.cz a to nejpozději do 10. 6. 2019.

Akce je bez registračního poplatku. Občerstvení zajištěno.

Program bude upřesněn.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info