30.4. 2019 Seminář „Kvalita potravin a zdraví spotřebitelů – II.“
15.04.2019 | Potravinářská komora
Dne 30. dubna 2019 proběhne seminář pořádaný Výborem pro zdravotnictví a Zemědělským výborem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pod záštitou předsedkyně Výboru pro zdravotnictví prof. MUDr. Věry Adámkové, CSc. a předsedy Zemědělského výboru Ing. Jaroslava Faltýnka na téma „Kvalita potravin a zdraví spotřebitelů – II.“
Seminář pořádaný Výborem pro zdravotnictví a Zemědělským výborem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pod záštitou předsedkyně Výboru pro zdravotnictví prof. MUDr. Věry Adámkové, CSc. a předsedy Zemědělského výboru Ing. Jaroslava Faltýnka, „Kvalita potravin a zdraví spotřebitelů – II.“, se koná v úterý 30. dubna 2019 od 10.30 hodin v budově Poslanecké sněmovny, Malostranské nám. 7/19, místnost č. 48/Konírna.
V odborném panelu vystoupí:
- Mgr. Eva Gottvaldová, hlavní hygienička ČR a náměstkyně ministra zdravotnictví
Výživa ve veřejném zdraví
- Mgr. Michal Kalman, Ph.D., Institut aktivního životního stylu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci
České děti jedí více zeleniny a ovoce. Ze svých jídelníčků vynechávají sladkosti: výsledky HBSC studie
- prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc. – Státní zdravotní ústav, Centrum zdraví, výživy a potravin
Školní obědy: adjustace podle výživových doporučení by jim slušela.
- RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D., Potravinářská komora ČR, předsedkyně Platformy pro reformulace při České technologické platformě pro potraviny
Jak může potravinářský průmysl přispět?
- prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., předsedkyně Výboru pro zdravotnictví
Rozdíl výživových zvyklostí mladé generace v EU
- MUDr. David Kasal, MHA – předseda podvýboru pro preventivní programy, přednemocniční zdravotní péči a práva pacientů
RNDr. Roman Linhart, profesionální včelař
Moderní postupy při výrobě medu v ČR a okolních zemích
Více informací naleznete v přiložené pozvánce.
Účast je nutné potvrdit na sekretariát Výboru pro zdravotnictví do 25. 4. 2019 na e-mail: vz@psp.cz nebo tel.: 257 17 33 46-48, 3352, kapacita zasedací místnosti je limitována, na pozdější přihlášky nebude brán zřetel.
Další články v kategorii
- Stárek: Restaurace v ČR mají na Velikonoce asi o pětinu méně rezervací než loni (29.03.2024)
- Spotřeba vína v Česku loni klesala, odpovídá to celoevropskému trendu (29.03.2024)
- Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů (28.03.2024)
- Komora: Loni přibylo žadatelů o podporu, farmy se rozdělovaly účelově (28.03.2024)
- SVS loni v Olomouckém kraji kvůli možnému týrání zvířat provedla 250 kontrol (28.03.2024)
- Umělá inteligence upravila pivo. Experti novou variantu ocenili (28.03.2024)
- Státy EU se shodly na prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, platí ale omezení (28.03.2024)
- OSN: Miliony lidí hladoví, ale denně se na světě vyhodí asi miliarda porcí jídla (28.03.2024)