Agris.cz - agrární portál

Pivovar Litovel loni zvýšil výstav o tři pct na 212.000 hl piva

22. 2. 2019 | ČTK

Pivovar Litovel loni zvýšil výstav piva na 212.000 hektolitrů z 206.000 hektolitrů v roce 2017. Zhruba 55 procent produkce pivovar loni prodal v restauracích. ČTK to dnes řekl jeho ředitel Lumír Hyneček.

Kvůli zákazu kouření v restauracích a dalším regulacím se prodej piva v Česku sice postupně přesouvá z hospod do obchodů, prodej litovelského piva podle Hynečka tomuto trendu neodpovídá. Ročnímu výstavu Pivovaru Litovel dominovalo čepované pivo v sudech, lahve a plechovky měly 45procentní podíl.

"Stále se nám daří přesvědčit naše zákazníky k tomu, aby si více než doma pivo vychutnávali v restauracích. Do hospod je lákají mimo jiné naše limitované speciály," uvedl Hyneček.

Svá speciální piva uvádí Pivovar Litovel na trh průběžně po celý rok. Tato piva jsou na čepu ve vybraných restauracích a některá z nich jsou v limitované edici nabízena i v maloobchodě. "Z našich speciálů jsou nejoblíbenější polotmavá třináctka Litovel Gustav a Litovel Maestro s charakteristickým lavinovým efektem. Na třetím místě v oblíbenosti konzumentů je pak Litovel Pšeničný ležák," dodal Hyneček.

Do zahraničí litovelský pivovar loni vyvezl zhruba 40 procent své produkce. Mezi nejžádanější exportované druhy se podle Hynečka zařadil Litovel Premium světlé a Litovel Premium tmavé.

Pivovar Litovel loni obsadil se svým ležákem Litovel Premium první místo v hlavní kategorii 18. ročníku degustační soutěže České pivo. "V sobotu tento ležák přidal bronz ze Zlaté pivní pečeti," podotkl Hyneček.

Pivovar Litovel patří spolu s přerovským pivovarem Zubr a Pivovarem Holba z Hanušovic do pivovarnické skupiny středomoravských pivovarů PMS Přerov. Jejich roční výstav je do jednoho milionu hektolitrů piva. Závody prodávají svá piva především na Moravě a ve východních Čechách.


Zdroj: ČTK, 22. 2. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 23:33