Hlavní obsah

V týdnu budou potřeba deštníky, teploty půjdou dolů

I přesto, že teploty už v nadcházejícím týdnu zřejmě nebudou lámat rekordy jako o uplynulém víkendu, jaro už bude cítit ve vzduchu, protože rtuť teploměru bude v maximech stále šplhat k deseti stupňům. Od středy do pátku se ale přidají srážky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Sněhové zpravodajství 18.2.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí bude ještě jasno nebo polojasno. Mlhy, které se tvoří po ránu, mohou být ojediněle mrznoucí a na některých místech se mohou udržet až do odpoledne. Přibývat jich začne opět během večera. Odpolední teploty vystoupí na 9 až 13 stupňů, ojediněle se mohou pohybovat až kolem 15. Při mlze ale zůstanou jen kolem 5 stupňů.

V úterý bude zpočátku dne ještě jasno nebo polojasno, místy s mlhami nebo nízkou oblačností. Od toho se budou odvíjet ranní minima. Při malé oblačnosti klesnou na 0 až –4 stupně, v mlze zůstanou kolem 3 stupňů. „Na odpoledne je tam od severozápadu frontální oblačnost, přijde studená fronta, která přinese srážky na severozápad území,“ uvedla Honsová. Nejvyšší odpolední teploty se stále ještě budou pohybovat mezi 9 až 13 stupni, pod mlhou opět kolem 5.

Středa bude převážně oblačná, ojediněle se vyskytnou dešťové přeháňky, na horách od 800 metrů by měly být sněhové. Ranní minima se budou pohybovat mezi 3 až –1, odpolední maxima pak mezi 6 až 10 stupni.

„Ve čtvrtek by měl přes naše území přecházet frontální systém od severu,“ informovala Honsová s tím, že tento den přinese nejvíce srážek z celého týdne. Bude oblačno až zataženo, s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty klesnou na 3 až –1 stupeň, odpolední nejvyšší se budou držet mezi 6 až 10 stupni.

V pátek se bude charakter počasí lámat. Zpočátku dne bude ještě oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, které budou od 700 metrů sněhové. Během odpoledne ale bude ubývat oblačnosti na polojasno. Ráno se ochladí na 3 až –1, odpolední teploty vystoupí na 5 až 9 stupňů.

Víkend by měl být opět slunečný. Má být jasno nebo polojasno po ránu s mlhami nebo nízkou oblačností. V sobotu ráno budou teploty mezi 0 až –4 stupni, odpoledne pak mezi 4 až 8 stupni, v neděli pak ranní teploty klesnou na 1 až –3 stupně, zatímco odpolední maxima stoupnou na 6 až 10 stupňů.

Výběr článků

Načítám