Agris.cz - agrární portál

Na největším světovém veletrhu biopotravin Biofach v Norimberku najdete také český stánek

12. 2. 2019 | pro-bio.cz

V termínu 13.-16. 2. 2019 se koná na výstavišti v německém Norimberku největší světový veletrh biopotravin Biofach. Na veletrhu se bude prezentovat také český stánek pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR, kde najdete produkty českých ekologických zemědělců. PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců budou součástí českého stánku a představí bioprodukty svých členů a také výrobky oceněné v soutěži ČESKÁ BIOPOTRAVINA ROKU.

„Veletrh Biofach je jednoznačně největší událostí roku pro producenty biopotravin z celé Evropy i světa. Jedná se o jedinečnou příležitost prezentovat svou produkci na mezinárodní úrovni a oslovit potenciální obchodní partnery. Svaz PRO-BIO každoročně poskytuje svým členům možnost prezentace bio výrobků v rámci českého stánku, stejně jakož i výhercům soutěže ČESKÁ BIOPOTRAVINA ROKU. Návštěvníci se tak například v letošním roce budou moci těšit na marmelády Šafránka, čerstvý sýr s bylinkami z Ekofarmy Javorník a mnohé další. Bioprodukty musí být samozřejmě řádně označeny všemi udělenými certifikacemi a odpovídat mezinárodním standardům bioprodukce. Pořadatelé si úroveň prezentovaných výrobků velmi hlídají, “ uvádí Kateřina Urbánková, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců k účasti na veletrhu Biofach.

Český stánek na veletrhu Biofach najdete v hale 4A, 4A-305. Na společném stánku se bude pod záštitou Ministerstva zemědělství prezentovat 16 firem včetně Svazu PRO-BIO. Samostatně na veletrhu potom vystavuje dalších 11 českých firem.

„V minulém roce veletrh Biofach navštívilo 50 tisíc návštěvníků ze 134 zemí a představilo se zde 3218 vystavovatelů. Věříme, že návštěvnost jubilejního ročníku bude obdobná, a že nejen naši členové, ale všichni čeští producenti biopotravin tuto možnost prezentovat nekonečnou rozmanitost ekologické produkce a dozvědět se o novinkách z oboru, patřičně využijí. Tímto také zvu všechny zájemce o bioprodukty jak z řad zákazníků, tak z řad novinářů k návštěvě této jedinečné a světově unikátní akce,“ uzavírá Urbánková.

 

O veletrhu Biofach

Veletrh Biofach se poprvé uskutečnil v roce 1990 a od té doby se stal největším veletrhem biopotravin na světě. Na letošním ročníku slaví veletrh 30. narozeniny a tématem jubilejního ročníku je „Systém bio – zdravý jako celek“. Návštěvníci veletrhu se mohou těšit na prezentace 2900 mezinárodních vystavovatelů. Katalog všech vystavovatelů najdete zde.

Veletrh Biofach se koná na výstavišti v Norimberku (NürnbergMesse, Messezentrum 90471 Nürnberg) v termínu 13.-16. 2. 2019 v čase 9:00-18:00 (13.-15.2.) a 9:00 – 17:00 (16.2.). Souběžně s veletrhem BIOFACH probíhá také doprovodný BIOFACH KONGRES a veletrh přírodní kosmetiky VIVANESS. 

Kontakt: Kateřina Urbánková, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců: 725 571 027, katerina.urbankova@pro-bio.cz


Zdroj: pro-bio.cz, 12. 2. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 04:42