Agris.cz - agrární portál

Svou vlastní seznamovací aplikaci ve stylu Tinderu už mají i krávy a býci

11. 2. 2019 | Denik.cz

Mobilní aplikace Tinder je populární mezi lidmi, kteří hledají rychlé seznámení. Uživatelé mohou tahem prstu na fotografii doprava nebo doleva vyjádřit svůj názor, zda se jim nabízený protějšek líbí, nebo nelíbí a v případě shody je aplikace propojí. Krávy a býci, kteří hledají „bů lásku“, nyní dostali obdobnou aplikaci, která pomůže jejich chovatelům. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Britský zemědělský start-up Hectare představil aplikaci ve stylu Tinderu, kterou pojmenoval Tudder. Aplikace pomáhá nalézt vhodné protějšky za své chovné krávy a plemenné býky. V aplikaci se jim zobrazují obrázky dobytka včetně detailů o jejich věku, lokalitě a majetku. Když tahem prstu doprava projeví svůj zájem nebo naopak tahem prstu opačným směrem odmítnou nabídku, ozve se zvuk zabučení.

Společnost Hectare přitom uvádí, že usiluje o to, aby „dala dohromady hospodářská zvířata s jejich spřízněnými dušemi“. Prodej zvířat prostřednictvím sociálních médií může urychlit celý proces, který často zahrnuje přepravu zvířat na dlouhé vzdálenosti.

„Tudder je nová na tahu prstu založená dohazovací aplikace pomáhající hospodářským zvířatům napříč Spojeným královstvím nalézt chovné partnery v pátrání po bů lásce,“ píše se v popisku v obchodě s aplikacemi App Store společnosti Apple.

Usnadní to obchodování s dobytkem

Farmáři, kteří na fotografii konkrétní krávy nebo skupiny krav táhnou prstem doprava, jsou přesměrováni na internetovou stránku Hectaru, kde mají šanci kontaktovat majitele a učinit mu nabídku. 

Jednotlivé profily na stránkách pak zahrnují mimo jiné i informace o povaze zvířat a jejich zdravotním stavu. Farmáři mohou své hledání omezit pouze na zvířata s rodokmenem, pocházející z organických farem nebo naopak mohou vyloučit farmy, kde byla detekována tuberkulóza.

Agentura Bloomberg citovala Marcuse Lamparda, šestasedmdesátiletého farmáře z Carmarthenshiru v jihozápadním Walesu, který do aplikace zaregistroval jednoho ze svých plemenných býků. Podle jeho slov není nic snazšího než prodávat hospodářská zvířata online.

Start-up Hectare, který za aplikací stojí, získal již podle svých internetových stránek od investorů již více než tři miliony liber (88,53 milionu korun). Část z nich pochází z různých vládních programů. Do firmy však investoval i například britský spisovatel Robert Koch nebo tenista Andy Murray.

Autor: Pavel Škopek


Zdroj: Denik.cz, 11. 2. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 19:10