Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 8. – 10.2.2019

11. 2. 2019 | Agris

Neukázali vám dodací list k hovězímu? Změňte lokál

Je to bezpečné? To je zásadní otázka při nákupu masa vzhledem k aféře s pochybným polským hovězím. Odpověď nemá být složitá. „Na etiketě musí být uvedeno, kde bylo zvíře chováno a kde bylo poraženo,“ řekla mluvčí Potravinářské komory Dana Večeřová.

Liberečtí veterináři našli 13 chyb při kontrole aut s potravinami

Veterináři v Libereckém kraji za tři dny při kontrolách aut přepravujících potraviny živočišného původu zjistili 13 pochybení, zhruba u každé třetí kontroly takového přepravce. V jednom případě dokonce zabavili zhruba 120 kilogramů hovězího masa a nechali zlikvidovat v asanačním podniku.

České univerzity se zapojují do péče o životní prostředí

České univerzity se zapojují do péče o životní prostředí, upravují například své kampusy a podporují ekologické projekty studentů. Mezi projekty škol patří například zelené prostory, recyklovatelné nádobí či technologie filtrace vody. ČTK to sdělili zástupci českých univerzit.

Lesy ČR téměř uzavřely tendr 2019+, vítězem Jihozápadní dřevařská

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) téměř dokončil osmimiliardový lesnický tendr 2019+. Ze 47 soutěžených jednotek uzavřel s lesnickými firmami smlouvy na 39 jednotkách. U sedmi jednotek byl tendr z různých důvodů zrušen a opakuje se.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 11. 2. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 13:55