Agris.cz - agrární portál

Počet výrobků se značkou Klasa se již blíží 1000

23. 1. 2019 | Zemědělský svaz ČR

Národní značku kvality Klasa získaly další čtyři potravinářské výrobky - tlačenka, ovocná svačinka, hrášek a žitný chléb. Celkem ji tak spotřebitelé mohou nalézt na obalech 973 produktů od 226 českých a moravských výrobců. V dnešní tiskové zprávě to uvedl Státní zemědělský intervenční fond.

Ocenění získala venkovská tlačenka od výrobce MP Krásno, ovocná svačinka - kolečka Koko-ski společnosti Bellinni, která neobsahují žádný přidaný cukr ani sladidla. Dalším novým držitelem značky je hrášek Znojmia, který vyrábí společnost Pika a který pochází od pěstitelů na jižní Moravě. Čtvrtým novým produktem se značkou Klasa je chléb samožitný, který peče Dobřanské pekařství.

Národní značku kvality Klasa uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Značku získává výrobce na tři roky. Logo Klasa slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu.

Zdroj: ČTK


Zdroj: Zemědělský svaz ČR, 23. 1. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 18:43