Agris.cz - agrární portál

Nestlé v Německu zruší 380 pracovních míst

18. 12. 2018 | ČTK

Švýcarský potravinářský koncern Nestlé zruší v Německu zhruba 380 pracovních míst, dvě továrny zavře a v dalších dvou pobočkách sníží stavy. Firma, která celosvětově zaměstnává více než 330.000 lidí, to uvedla ve svém dnešním sdělení. Reaguje na nižší poptávku a výrobu se chystá přesunout jinam. Již dříve se dohodla s odbory na kompenzacích pro propouštěné zaměstnance.

O uzavření továrny v Ludwigsburgu poblíž Stuttgartu, kde pro ni pracuje asi stovka lidí a kde vyrábí obilnou náhražku kávy Caro a pražené cereálie, společnost informovala již v červnu. Dnes dodala, že k ní přibude ještě laboratoř v bavorském Weidingu, ve které propustí 85 lidí. Dalších 106 pozic zruší ve výrobně dětské výživy v Biessenhofenu rovněž v Bavorsku a ještě se rozloučí s 95 zaměstnanci továrny na výrobu Maggi v Lüdinghausenu v Severním Porýní-Vestfálsku.

Nestlé je největším producentem balených potravin na světě. Vyrábí například kávu Nescafé a Nespresso, čokoládové tyčinky Kit Kat, cereálie Nesquik, kořenicí směsi Maggi nebo potravu pro domácí mazlíčky Purin - Pro Plan a Friskies. V Česku do skupiny patří továrny Zora Olomouc a Sfinx Holešov se značkami Orion, Studentská pečeť, Margot, Kofila, Bon Pari, Jojo a Lentilky.


Zdroj: ČTK, 18. 12. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 20:40