Souhrn událostí uplynulých dní – 14. – 16.12.2018

Moravskoslezský kraj vyčlenil devět milionů korun pro lesníky

Devět milionů korun připravil Moravskoslezský kraj na pomoc lesníkům v boji s kůrovcovou kalamitou a na hospodaření v lesích. Dotace mohou použít například na oplocení porostů k ochraně před zvěří, úklid klestí nebo na lapače hmyzích škůdců. Novinářům to dnes řekla náměstkyně hejtmana Jarmila Uvírová (ANO).

V Krkonoších začala kampaň za záchranu tetřívků

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) dnes u Špindlerova Mlýna rozmístila první informační tabule, které upozorňují na výskyt kriticky ohrožených tetřívků. Zahájila tím aktivity, které mají přispět k záchraně tohoto druhu. ČTK to dnes sdělili zástupci národního parku.

Vítězem Farmy roku jsou vinaři z rodu Valihrachů

Vítězem sedmnáctého ročníku soutěže Farma roku se letos stalo Vinařství a farma rodiny Valihrachových z Krumvíře na Břeclavsku. Na stříbrnou příčku se probojoval statek rodiny Hatlákových z Meziboří na Žďársku, bronzový kov náleží farmě Pavla Vokála ze Strážného.

Prodejci: Vánoční stromky v květináčích získávají na popularitě

Živé vánoční stromky prodávané v květináčích, které je možné po svátcích vysadit v přírodě, jsou stále populárnější. Uvedli to dnes prodejci. Naopak klesá poptávka po umělých stromcích.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info