Souhrn událostí uplynulého dne – 11.12.2018

V Česku ubylo vín „řízlých“ cukrem a vodou. Falšuje se i víno v plastu

Z nabídky českých vinoték a jiných podniků mizí padělané víno. Počet vín, ředěných například vodou či syntetickým glycerolem, je letos zhruba čtyřikrát nižší než v roce 2015. Svaz vinařů to vysvětluje účinností vinařského zákona. Ani plastové obaly bag-in-box však spotřebitele stoprocentně neochrání před podvodníky.

Rohlík.cz zavádí doručení nákupu do výdejních chladicích boxů

Internetový supermarket s potravinami Rohlík.cz zavádí nový způsob doručení nákupu do výdejních chladicích boxů. Zákazníci si do tzv. Rohlík Pointů mohou nechat doručit menší nákupy. Společnost chce nová výdejní místa dostat do všech velkých kancelářských center v Praze a v Brně.

Prazdroj stahuje soudky s pivem, mohou prasknout kvůli kvasinkám

Plzeňský Prazdroj svolává z trhu pětilitrové soudky Pilsner Urquell s datem spotřeby do 6. března 2019. Pivo je zdravotně nezávadné, ale kvůli technické závadě při plnění mohou soudky prasknout. Zboží se dostalo do prodeje 26. září a v obchodech se již nevyskytuje. Oznámil to obchodní ředitel společnosti Tomáš Mráz.

Správa KRNAP vysadí původní krkonošské smrky

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) usiluje ve spolupráci s dalšími institucemi o zachování původních krkonošských smrků. Na několika místech proto tyto stromy vysadí. Na české straně Krkonoš tvoří původní smrky se zvláštním uspořádáním větví již pouze jedno procento lesů.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info