Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 5.12. 2018

6. 12. 2018 | Agris

Bohemia Sekt chce rozšířit plochy vinic na 620 hektarů

Do roku 2020 chce skupina Bohemia Sekt rozšířit vlastní plochy vinic na 620 hektarů. Příští rok by mělo být vysázeno asi 20 hektarů. Nyní má značka 540 hektarů vinné révy. Problémy jsou ale s nedostatkem vhodných pozemků. Sází se hlavně tradiční odrůdy bílých vín, do výsadby by ale v budoucnu mohl jít i Merlot.

ČSÚ: Spotřeba nealkoholických nápojů i alkoholu loni klesla

Spotřeba nealkoholických nápojů a minerálních vod loni klesla o 2,4 procenta na 241,9 litru na osobu, uvedl dnes Český statistický úřad. O 1,6 procenta se vypilo také méně alkoholu, kterého loni každý obyvatel v průměru spotřeboval 170,6 litru.

Ministerstvo zemědělství podpoří v příštím roce údržbu a obnovu kulturních a venkovských prvků v krajině

Ke zvýšení turistické atraktivnosti, oživení a zachování charakteristického rázu vesnic je určen dotační program Ministerstva zemědělství (MZe) na údržbu a obnovu kulturních a venkovských prvků, který na rok 2019 nechal připravit ministr zemědělství Miroslav Toman. Mezi žadatele MZe v příštím roce rozdělí 30 milionů korun.

Nejlepší chytrou technologií je zdravý selský rozum

Částečně jako součást potřeby nahradit ubývající počet pracovníků v zemědělství, částečně ale také jako produkt konkurenčního boje mezi stávajícími a nastupujícími technologiemi, s cílem otevřít podnikatelský prostor pro nové firmy a projekty, se v poslední době prosazují chytré technologie jako možní spasitelé lidstva.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 6. 12. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 10:42