27.11. 2018 Tajemství vody 20. století

Dne 27.11. 2018 od 10:00 do 11:30 proběhne na České zemědělské univerzitě v Praze, Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů cyklus přednášek s názvem Tajemství vody 20. století.

Na přednáškách rádi uvítáme všechny studenty středních škol.Cyklus vznikl ve spolupráci Vysoké školy chemicko-technologické s Českou zemědělskou univerzitou v Praze a Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích v rámci projektu CRP 2018 Věda hrou.

Přednášet vám budou odborníci na tato témata:

Kvalita vody a její změny ve 20. století - doc. Ing. Nina Strnadová, CSc. (VŠCHT Praha)

Rozdělení, kvalita a využití povrchových vod, klasifikace kvality povrchových vod – hodnotící předpisy, rozsah hodnotících ukazatelů, výroba pitné vody z vody povrchové a problémy s tím spojené.

Vliv znečištění na chování vodních organismů - Ing. Pavel Horký, PhD. (ČZU v Praze)

Léčiva jsou celosvětově považovány za jednu z nejvýznamnějších hrozeb pro vodní ekosystémy. Jejich působení souvisí s množstvím podávaných léků, které po užití přechází ve stále aktivní podobě do vodního prostředí z výtoků čističek odpadních vod. V současnosti jsou jedním z nejvíce rostoucích skupin užívaných léčiv psychoaktivní látky, zejména antidepresiva. Cílem této přednášky je seznámit posluchače s vlivem léčiv v environmentálně relevantních koncentracích na chování ryb. 

Rybářství ve 20. století - Ing. Ján Regenda, Ph.D. (JU ČB)

Historie rybářství, změna produkce ryb a nárůst intenzifikace za socialismu (20. století).

Každá přednáška trvá 20 minut a je obohacena o diskuzi lektorů s posluchači. 

Vstup je zdarma.

Pokud vás možnost přednášky zaujala, napište email na hartman@af.czu.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info