Agris.cz - agrární portál

Novým personálním ředitelem Prazdroje je 37letý Brit Rob Kenney

8. 11. 2018 | ČTK

Sedmatřicetiletý Brit Rob Kenney je novým personálním ředitelem Plzeňského Prazdroje pro Česko a Slovensko. Do roku 2015 zastával funkci ředitele lidských zdrojů ve slovenské společnosti Pivovary Topvar a podílel se na jeho úspěšné integraci s Prazdrojem, řekla dnes mluvčí Prazdroje Jitka Němečková.

Kenney začal pracovat pro SABMiller, tehdejšího majitele Prazdroje a Topvaru, od roku 2008. Nejprve působil ve firemní centrále, kde měl na starosti personální agendu v marketingu a komunikaci. Později začal pracovat na stejné pozici pro celosvětový finanční úsek pivovarnické skupiny. V roce 2013 zamířil na Slovensko, odkud před třemi lety odešel na pozici personálního šéfa sesterského rumunského pivovaru Ursus. Výrazně se tam podílel na řízení projektu přechodu společnosti pod nového vlastníka, japonskou skupinu Asahi.

"Rob Kenney nahrazuje na postu ředitelky lidských zdrojů Plzeňského Prazdroje Catherine Sinclair, která nyní zastává tuto pozici na regionální úrovni Asahi," uvedla Němečková.

Kenney vystudoval psychologii na univerzitě v Nottinghamu. Před příchodem do pivovarnictví pracoval v bankovnictví.

Plzeňský Prazdroj převzala loni v březnu japonská skupina Asahi, výrobce piva, lihovin, nealkoholických nápojů a potravin, která působí ve více než 100 zemích. Největší český pivovar loni prodal v ČR a v cizině rekordních více než 11 milionů hektolitrů piva, meziročně o tři procenta více. Odbyt v zahraničí přesáhl čtyři miliony hektolitrů a zvýšil se o osm procent.

Václav Prokš


Zdroj: ČTK, 8. 11. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 02:34