Agris.cz - agrární portál

Včelí pastva pro Královéhradecký kraj

7. 11. 2018 | majabee.cz

Další seminář Včelí pastva pro přežití a rozvoj populací pylovatelů uskutečnil Spolek pro rozvoj včelařství MÁJA 6. listopadu 2018 v Hradci Králové pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje PhDr. Jiřího Štěpána, Ph. D.

Cílem těchto seminářů je seznámit vedoucí a odborné pracovníky samosprávy našich měst a obcí s problematikou potřebné ochrany a podpory  opylovatelů v prostředí krajiny i urbanizovaných celků se zaměřením na volbu složení trvalých i dočasných porostů veřejné zeleně, které budou pozitivně ovlivňovat přežití a rozvoj populací opylovatelů a tím stabilitu ekosystému v naší zemi. 

Semináře se za podpory Ministerstva zemědělství konají již třetím rokem, jejich lektorem je RNDr. Václav Švamberk, přední včelařský odborník, přírodovědec a předseda spolku MÁJA. O možnostech, jak zlepšit potravní zdroje pro opylovatele v zájmu zdravé přírody a kvalitního životního prostředí, byli již informováni pracovníci obecních a městských úřadů sedmi krajů ČR. 

 

Radka Ingrová

výkonná ředitelka Spolku pro rozvoj včelařství MÁJA


Zdroj: majabee.cz, 7. 11. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 18:40