Agris.cz - agrární portál

Univerzita se zapojila do kampaně Dost bylo plastu

9. 10. 2018 | ČZU

ČZU jako první univerzita podepsala dohodu s Ministerstvem životního prostředí o zapojení do kampaně #Dostbyloplastu. Postavila se tak po bok 13 společnostem, které společně deklarují: jednorázového plastu už máme dost!

Univerzita se zavázala k řadě kroků, které pomůžou omezit množství jednorázových plastů spotřebovaných na ČZU. „Odpovědný přístup k životnímu prostředí je ČZU vlastní už ze samé podstaty našeho zaměření. Připojení ke kampani #dostbyloplastu je tak automatickým vyústěním našich dlouhodobých snah, které nyní prokážeme například zřízením filtračního zařízení na vodu či omezením jednorázových plastů na univerzitních akcích,“ popisal rektor České zemědělské univerzity v Praze Petr Sklenička. Díky filtračnímu zařízení se tak na ČZU ušetří tisíce plastových lahví ročně. Chystá se také omezení jednorázových kelímků na akcích, jako je Zahradní slavnost pro absolventy a přátele univerzity, či ve vybraných provozovnách v areálu ČZU. Díky spolupráci s poradenskou firmou zabývající se problematikou Zero Waste se sníží spotřeba jednorázových plastů na rektorátu. ČZU se také kromě jiného zavede uvědomělé propgační a dárkové předměty bez plastů. V plánu je také informační web věnovaný společenské odpovědnosti a řada dalších kroků.


Zdroj: ČZU, 9. 10. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 11:13