Souhrn událostí uplynulého dne – 19.9.2018

Letošní úroda brambor je 3. nejhorší v historii

„Kvůli špatné úrodě lze očekávat, že se růst cen brambor nezastaví. Již v srpnu bylo zaznamenáno meziroční zvýšení cen brambor o 7,2 procenta. V dalších měsících přitom může dojít k ještě většímu zdražení,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Hamé se potýká s neúrodou zeleniny, zřejmě zdraží část výrobků

Potravinářská společnost Hamé se sídlem v Kunovicích na Uherskohradišťsku se potýká s mimořádně špatnou úrodou zeleniny zapříčiněnou dlouhodobým suchem. Zřejmě se proto nevyhne úpravám cen u některých svých zeleninových výrobků pro odběratele. ČTK to dnes řekl mluvčí Hamé Petr Kopáček.

Nová zelená úsporám plná revolučních novinek – nabídne dotace na zateplení svépomocí, výměnu kamen i kompletní vyřízení přes internet

Doslova revoluční nabídku přichystalo Ministerstvo životního prostředí spolu se Státním fondem životního prostředí ČR majitelům a stavitelům rodinných domů. Od 15. října mohou získat dotace z programu Nová zelená úsporám také na úsporné rekonstrukce domů realizované svépomocí.

Zemědělci budou kvůli suchu snižovat počty chovaných zvířat

Zemědělci v České republice budou zřejmě kvůli nedostatku krmiva snižovat stavy chovaných zvířat, ukázal průzkum Zemědělského svazu ČR (ZSČR). Nedostatek sena, senáže, ale i slámy a siláže je výsledkem letošního sucha. S vyplácením kompenzací za sucho začne stát zřejmě na konci roku.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info