Agris.cz - agrární portál

Skupina BNG se stala spolumajitelem výrobce těstovin JAPAVO

18. 9. 2018 | ČTK

Poradensko-investiční skupina BNG Group získala menšinový podíl v rodinné společnosti JAPAVO, která sídlí ve Slušovicích na Zlínsku a je druhým největším výrobcem těstovin na českém trhu. V tiskové zprávě to dnes ČTK sdělil mediální zástupce BNG Group Martin Šemík. Podle výpisu z obchodního rejstříku ve sbírce listin se skupina stala držitelem deseti procent akcií JAPAVO. Její vklad činí 1,1 milionu korun.

Doposud podle Šemíka oba subjekty spolupracovaly na obchodně-poradenské bázi. "I díky tomu však JAPAVO prosperuje a investuje do výroby. Aktuálně v září firma otevřela novou továrnu s plně automatizovaným strojem na výrobu převážně semolinových těstovin," uvedl Šemík.

Generální ředitelka BNG Group Kateřina Býčková vnímá spolupodílnictví ve firmě JAPAVO jako racionální krok. "Již několik let jsme jejím obchodním partnerem a pomáhali jsme jim formovat i stěžejní strategie do budoucna. Jsme přesvědčeni, že díky orientaci na trhu, znalostem potřeb zákazníků, výrobním know-how, image značky i rostoucí poptávce po domácích produktech se bude firma nadále rozvíjet a prosperovat," uvedla Býčková.

Společnost JAPAVO vznikla v roce 1993, její základní kapitál činí 11 milionů korun. Firma se specializuje především na produkci bezvaječných těstovin, vyrábí však i vaječné, semolinové a tříbarevné těstoviny. Své výrobky dodává do osmi evropských zemí, ale také do Afriky a Asie. V roce 2016 vykázala tržby za prodej výrobků, služeb a zboží ve výši 198 milionů korun, o rok dříve činily 199,4 milionu Kč. Zisk firmy byl předloni 2,8 milionu korun, v roce 2015 činil přes 4,3 milionu korun. Hospodářské výsledky za rok 2017 firma zatím nezveřejnila.

chv sd


Zdroj: ČTK, 18. 9. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 14:17