Agris.cz - agrární portál

V Mělníku dnes začne 80. ročník vinobraní, patří k největším

14. 9. 2018 | ČTK

V Mělníku dnes začne 80. ročník vinobraní, které je jedno z největších v republice. Vrcholem sobotní části bude rekordní historický průvod s třemi stovkami účastníků. Hudební i další kulturní program na čtyřech scénách potrvá do neděle. Organizátoři v pátek očekávají ve městě dopravní problémy, centrum města bude uzavřené. Bez komplikací by se na akci měli návštěvníci dostat hromadnou dopravou, některé spoje budou posílené.

Akci, která začíná ve 14:00, každoročně navštíví zhruba 30.000 lidí. Mají možnost ochutnat vína zhruba od 30 vinařů, lokálních (účast potvrdily třeba Vinařství Kraus nebo Školní statek Mělník) i moravských.

Letos budou všechny čepované nápoje stánkaři podávat výhradně do zálohovaných kelímků, víno bude možné ochutnávat i ze skleniček, které je možné zakoupit například v Turistickém informačním centru. Tam se také návštěvníci dozvědí podrobnosti k programu nebo například k dopravě. Informace o dopravních spojích jsou také na webových stránkách vinobraní www.vinobranimelnik.cz.

Historický průvod bude mít prvorepublikový charakter včetně historických povozů i automobilu, objeví se v něm osobnosti, jako Tomáš Garrigue Masaryk nebo Milan Rastislav Štefánik, připomínající sto let od vzniku Československa. Novinkou je účast čtyřicetičlenného dechového orchestru a dalších dvou hudebních těles na začátku a uprostřed průvodu, připojí se také čtyřicetičlenný folklorní soubor či postavy představující navrátilce ze světové války.


Zdroj: ČTK, 14. 9. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 07:25