6.10.2018 Biojarmark na dvoře Národního zemědělského muzea

Snaha obnovit tradici trhu, který ručí za kvalitu a kde je možné nakoupit certifikované biopotraviny a občerstvení, se loni setkala s pozitivním ohlasem. A tak můžete letos 6. října 2018 vyrazit na nákup biopotravin, za zábavou a vzděláním znovu. K sobotnímu jarmarku přibyly letos další doprovodné akce a narostl do dvoudenní podoby.

Na dvoře Národního zemědělského muzea se v sobotu 6. října 2018 sejde asi dvacítka zemědělců, zpracovatelů a gastronomických kouzelníků, aby uspokojili nároky na udržitelně a k přírodě ohleduplně produkované potraviny do vašich košíků, sklepů a lednic. Od 9:00 do 17:00 najdete v nabídce uzenářské výrobky z masa z biochovů, mléčné výrobky z kravského i kozího mléka včetně dlouho zrajících sýrů, sušené bylinky a čaje, biodynamické víno a hojnost zeleniny. O to, abyste neodcházeli hladoví, se postará street food market. Také nesmlouvavě v kvalitě bio!

Vyjma nákupů tu bude prostor pro tanec a zábavu dospělých i dětí. I ti, kteří lační po informacích, si tu přijdou na své. Ve spolupráci s Hnutím DUHA je v objevovně NZM připravena beseda o zemědělství a dotacích. Asociace místních potravinových iniciativ zase v rámci biojarmarku představí téma a aktéry systému komunitou podporovaného zemědělství.  Navíc, v gastrostudiu Národního zemědělského muzea se bude při jarmarku vařit BIO! I vy máte možnost se od 10:30 do 13:30 zúčastnit kurzu vaření pod vedením špičkového kuchaře.

A to není vše, den před samotným jarmarkem, tedy 5. října 2018 se muzeum otevře školním třídám i dětem s rodiči, a to v rámci osvětové akce „Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?“, kde budou mimo jiné připraveny také dílničky o ekologickém zemědělství a biopotravinách. Naše aktivity pro děti, ať už přijdou se svojí paní učitelkou nebo s rodiči, jsou nachystány od 9:00 do 13:00 v multifunkčním sále Národního zemědělského muzea. Dětský program je připraven ve spolupráci s obecně prospěšnou společností AMPI. 

Pro dospěláky je navíc připraven tematický workshop – vaření z méně tradičních plodin a bioproduktů, který proběhne v pátek 5. října od 17:00 do 20:00 v gastrostudiu a doprovodný program s možností získání více informací o těchto tzv. minoritních plodinách, jejich pěstování a zpracování v ekologickém zemědělství včetně ochutnávky pokrmů z nich. Workshop je připraven společně s obchodní společností PROBIO.

 

Kontaktní osoba 

Andrea Hrabalová, andrea@lovime.bio, 737 852 515

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info