Agris.cz - agrární portál

Firma z Vysokého Mýta vyráběla sušené maso bez povolení

21. 8. 2018 | ČTK

Společnost Original Viking CZ z Vysokého Mýta na Orlickoústecku vyráběla minimálně rok nelegálně sušené maso. Neměla povolení. Firmě hrozí pokuta až půl milionu korun. ČTK to dnes sdělil v tiskové zprávě mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Veterinární inspektoři spolu s policií a živnostenským úřadem prověřovali podnět spotřebitele, kterému bylo po sušeném mase údajně špatně. Koupil ho ve sportovním klubu Falcon kickbox Vysoké Mýto.

"Nelegální výroba sušeného masa probíhala po dobu minimálně jednoho roku v měnících se pronajatých soukromých prostorách, které nebyly schváleny krajskou veterinární správou ani registrovány u živnostenského úřadu," uvedl Vorlíček.

Podnikatel s přezdívkou Viking CZ se pokoušel vybrat na crowfoundingovém serveru HitHit téměř 400.000 korun na rozjezd podnikání. Lidé mu ale přispěli jen jedno procento požadované částky. V neděli zveřejnil na facebookové stránce objednávky na Vánoce. Webová stránka firmy je nedostupná.

Prezentace a nabídka výrobků fungovala prostřednictvím facebooku. Distribuci podnikatel zajišťoval prostřednictvím sportovních klubů a kamenných prodejen. Veterinární správa provozovateli zakázala činnost i prodej. Podle veterinárního zákona firmě hrozí pokuta až půl milionu korun.

jlc kš


Zdroj: ČTK, 21. 8. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 10:49