Agris.cz - agrární portál

Letní výstava Flora Olomouc bude ve znamení jejího 60. výročí

10. 8. 2018 | ČTK

Ve znamení oslav 60 let od první velké přehlídky květin v Olomouci bude letní etapa celostátní výstavy Flora Olomouc, která na stejnojmenném výstavišti začne ve čtvrtek 16. srpna a skončí v neděli 19. srpna. Letní Flora ponese název Rozkvetlá léta a nabídne záplavu nádherných květů i přehlídku současných výstavnických a zahradnických trendů, řekl novinářům ředitel Výstaviště Flora Jiří Uhlíř.

"Letní etapou vyvrcholí oslavy 60. výročí Výstaviště Flora a naším cílem je, abychom jubileum Flory oslavili společně. Pevně věřím, že si návštěvníci 60. výročí užijí a že si nejen z našich výstav odnesou nevšední a slavnostní zážitky," uvedl Uhlíř.

Hlavní expozice v pavilonu A bude na šesti zastaveních mapovat historii, současnost i budoucnost Výstaviště Flora v Olomouci. "Výstava v pavilonu A má svou interaktivitou a moderním přístupem k exponátům vtáhnout návštěvníky do jednotlivých desetiletí Flory. Návštěvník bude mít prostor jak k rozjímání, tak i k objevování soudobých vystavovatelských trendů a netradičně užitých materiálů," řekla garantka výstavy Marie Doleželová.

Pavilon B bude patřit Svazu školkařů ČR a pavilon C Českému zahrádkářskému svazu, který návštěvníků nabídne i výstavu zaměřenou na aeroponii, která využívá pro přísun živin k rostlinám vzduch a vodu. Na galerii pak bude výstava léčivých rostlin a přehlídka Vyznání růžím. Pavilon E ozdobí minimalistická expozice Svatba v květech zaměřená na svatební floristiku.

V okolí pavilonů budou tradiční letní zahradnické trhy s nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických a hobby potřeb. V pavilonu H si návštěvníci budou moci vyzkoušet práci botaniků v laboratořích či zhlédnout promítání populárně-naučných filmů s floristickou a botanickou tematikou. Návštěvníkům budou zpřístupněny sbírkové skleníky.

Letní etapu mezinárodní výstavy květin a zahradnického veletrhu Flora Olomouc loni navštívilo zhruba 30.000 lidí. Výstavě dominovala expozice Setkání v Rajské zahradě. Navrhl ji Ivar Otruba, který se inspiroval Starým zákonem a knihou Genesis.

 

Petr Běhal dr


Zdroj: ČTK, 10. 8. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 09:47