Agris.cz - agrární portál

Řeznictví VOMA z U. Brodu loni vzrostly tržby na 184,3 milionu Kč

31. 7. 2018 | ČTK

Společnost VOMA z Uherského Brodu, která zpracovává maso a má i vlastní prodejny, vykázala loni tržby za prodej výrobků, služeb a zboží ve výši 184,3 milionu korun. Znamená to meziroční nárůst o více než 9,5 milionu korun. Firmě vzrostl také zisk. Loni činil bezmála tři miliony korun, v roce 2016 to bylo o zhruba 1,3 milionu korun méně. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné na webu www.justice.cz.

Dobrého hospodářského výsledku se podařilo firmě podle jejího jednatele Miroslava Mahdalíka dosáhnout i přesto, že se už od druhé poloviny roku 2016 musela vyrovnávat s nárůstem cen vepřových půlek a se zvyšováním mzdových prostředků. "Tyto položky nám významným způsobem ovlivňovaly náklady společnosti v průběhu roku. Na druhé straně došlo k navýšení tržeb na úrovni maloobchodu i velkoobchodu, což nasvědčuje tomu, že o naše výrobky je stále velký zájem," uvedl ve výroční zprávě Mahdalík.

Společnost má vlastní firemní prodejny v Uherském Brodě, Uherském Hradišti a Bojkovicích, maloobchod se na jejích loňských tržbách podílel z 54,20 procenta. Velkoobchod tvořil 45,41 procenta, ostatní tržby z prodeje majetku nebo nájemného 0,39 procenta.

V roce 2017 získala VOMA ocenění Česká chuťovka za debrecínské párky. Podařilo se jí také prodloužit certifikát Klasa u šunky Grand, a to až do listopadu 2020. Společnost loni investovala téměř 3,5 milionu korun. S přispěním dotace si mimo jiné pořídila zchlazovací komoru do výroby uzenin nebo váhy s pokladnami do maloobchodních prodejen. Investovala i do podnikového informačního systému a nového vybavení prodejny v Bojkovicích.

Firma loni zaměstnávala v průměru 72 lidí, o osm více než v roce 2016. Na jejich mzdy uvolnila přes 22,5 milionu korun. Na letošní rok VOMA neplánovala žádnou významnou změnu ve strategii. "Již dříve plánované rozšíření výrobního závodu nebude zatím realizováno. Samozřejmě budeme pokračovat v investicích do nových technologií, aby byla i nadále zajištěna vysoká kvalita výroby," uvedl Mahdalík.

Firma VOMA byla založena v roce 1992, loni v listopadu oslavila 25. výročí. Její základní kapitál činí milion korun.

chv kš


Zdroj: ČTK, 31. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.03.2024 12:13