4. - 5.9.2018 Dny zahradní a komunální techniky

Dvanáctý ročník Dnů zahradní a komunální techniky pořádaný vydavatelstvím Profi Press se letos uskuteční    4. a 5. září na ploše mezinárodního letiště v Havlíčkově Brodě. Pro celostátní kontraktační výstavu a předváděcí akci profesionálních strojů se stal Havlíčkův Brod se svojí polohou takřka v centru České republiky a ideálním zázemím již tradičním místem setkání a bude tuto přehlídku hostit již poosmé.

Tak jako v letech minulých proběhne i letošní dvanáctý ročník Dnů zahradní a komunální techniky pod záštitou starosty města Havlíčkův Brod Mgr. Jana Tecla. Jde o akci určenou především pro profesionály z oboru, ale zájem vzbuzuje i u širší veřejnosti a svůj význam má samozřejmě i pro město Havlíčkův Brod, které velkou měrou přispívá k jejímu zdárnému průběhu.

Bez kvalitní spolupráce s havlíčkobrodskými technickými službami, které se zabezpečením výstavy pořadatelům výrazně pomáhají, by se dvoudenní akce rozhodně neobešla. Areál vybavují potřebnými kontejnery na posečenou travní hmotu, zajišťují materiál pro ukázky práce štěpkovačů a drtičů a velmi důležitá je i pomoc při rozmisťování informačních tabulí u příjezdových komunikací.

Technika pro údržbu zeleně i hodně navíc

Dnů zahradní a komunální techniky se vloni zúčastnilo a svoje produkty vystavilo téměř padesát výrobců a prodejců techniky. Doufáme, že alespoň stejný počet budeme moci přivítat i letos.

Dny zahradní a komunální techniky se budou jako obvykle opírat především o představení široké škály strojů vhodných pro údržbu veřejné zeleně. Na vyhrazených pozemcích tak budou moci zájemci posoudit práci techniky při sečení se sběrem, extenzivním i intenzivním mulčování, nebo zhodnotit kvalitu mechanizace určené pro regeneraci i zakládání trávníků. Ale ve výstavních expozicích se neztratí ani další stroje. Zahradní a komunální traktory, univerzální nosiče nářadí, zametací speciály, štěpkovače a drtiče a další kategorie techniky, to vše bude v září v Havlíčkově Brodě nejen k vidění, ale i k praktickému vyzkoušení s odborným výkladem.

Praktické ukázky s odborným komentářem

Pozornost návštěvníků pravidelně přitahují bloky organizovaného a komentovaného předvádění určitých skupin vybraných strojů. Obdobný scénář bude připraven i letos. Ne každá sezóna přináší technické novinky a inovace u všech strojů, proto jsme se rozhodli jednotlivé kategorie střídat.

V praktických ukázkách se proto tentokrát v dopoledních hodinách představí technika určená pro sečení bez sběru a mulčování. Odpolední prezentace bude věnována stále oblíbenějším strojům na alternativní pohon.

Jelikož jde o velice silně zastoupené skupiny strojů, dá se na startu očekávat široká plejáda značek a modelů, jejichž srovnání bude bezpochyby zajímavé.

Závěr okoření tombola

Odpolední část programu završí oblíbená tombola o hodnotné ceny. Ten, kdo vyplní po příchodu anketní lístek a vydrží s námi do odpoledních hodin, se může těšit nejen na občerstvení zdarma, ale i na zajímavou výhru.

 

Více informací naleznete na stránkách:

https://dzkt.cz/

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info