Agris.cz - agrární portál

Čtvrtletní zisk pivovaru AB InBev stoupl o sedm procent

27. 7. 2018 | ČTK

Největší světový pivovar Anheuser-Busch InBev hospodařil díky prodejům v období fotbalového mistrovství světa ve druhém čtvrtletí s vyšším ziskem, než se očekávalo. Provozní zisk před úroky, daní a odpisy (EBITDA) stoupl o sedm procent na 5,57 miliardy dolarů (122,3 miliardy Kč).

K těmto výsledkům přispěl zejména odbyt prémiových ležáků v západní Evropě, Brazílii, Mexiku a Číně. Analytici v průzkumu agentury Reuters předpovídali zisk 5,49 miliardy dolarů. Belgická firma, jejíž značka Budweiser byla sponzorem MS, dnes oznámila, že její příjmy a zisk z klíčových aktivit letos výrazně vzroste, přičemž v druhé polovině roku čeká u obou ukazatelů akceleraci.

Příjmy z prodeje prémiových značek Budweiser, Stella Artois a Corona stouply o 10,1 procenta a mimo domácí trhy dokonce o 16,7 procenta. Vysoko tak překonaly celkový 4,7procentní růst příjmů.

Díky převzetí SABMilleru belgická firma ušetřila 199 milionů dolarů. Kromě Spojených států se jí příjmy zvýšily všude, včetně Jihoafrické republiky, kde byl objem prodejů nižší. Na svém největším trhu však pivo Budweiser a Bud Light opět ztratilo podíl na trhu. Spotřebitelé tam obracejí pozornost k řemeslným pivům, svůj vliv mají také vyšší ceny surovin a přepravy, uvedla agentura Reuters.


Zdroj: ČTK, 27. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 01:27