Souhrn událostí uplynulého dne – 19.7.2018

Možnost příkrmu na druhově bohatých pastvinách

Vzhledem k výskytu sucha v roce 2018 je možné na zasažené díly půdních bloků, zařazené do titulu druhově bohaté pastviny, podat Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu (SZIF) oznámení zásahu vyšší moci – suchém. Na základě tohoto oznámení je výjimečně možné na druhově bohatých pastvinách provádět příkrm pasených zvířat.

Moravskoslezský kraj žádá kvůli kůrovci více odborníků

Více odborníků v oblasti lesnictví na obcích s rozšířenou působností, ale například i zjednodušení výběrových řízení na firmy likvidující kůrovcovou kalamitu by mohlo v Moravskoslezském kraji pomoci v boji s kůrovcem.

Archeologové: První chléb se pekl už před érou pěstování obilí

Chléb se na jídelníčku člověka objevil zřejmě mnohem dříve, než se doposud předpokládalo. Tvrdí to vědci z univerzity v Kodani, kteří při archeologickém výzkumu na severovýchodě Jordánska objevili zuhelnatělé pozůstatky 14.400 let starého pokrmu podobného chlebu.

Pivovar Ferdinand začal vařit bezlepkové nealkoholické pivo

Benešovský Pivovar Ferdinand začal vařit bezlepkové nealkoholické pivo. Pochutnat si na něm tedy mohou nejen řidiči, ale i celiaci. K dostání bude zatím ve skleněných půllitrových lahvích, později by podle poptávky mohlo být stáčeno i do sudů.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info