Agris.cz - agrární portál

Toman: Suma na podporu kvalitních potravin by se neměla snižovat

11. 7. 2018 | ČTK

Na propagaci kvalitních potravin by mělo jít stejně nebo více peněz než v současnosti. Řekl to dnes v rozhovoru s ČTK ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD). Premiér Andrej Babiš (ANO) v minulosti tyto kampaně opakovaně kritizoval. Podle ministra by se měla částečně snížit administrativní zátěž producentů, kteří chtějí usilovat například o značku Regionální potravina. Letos Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) vypsal tendr na podporu značek kvality na další tři roky za 148,8 milionu korun.

"Rozhodně bych chtěl minimálně zachovat, když ne posílit, propagaci kvalitních českých potravin. To není jenom o Klase a Regionální potravině, ale jde o vnímání českých zpracovatelů," uvedl ministr, který do funkce přišel z postu prezidenta Potravinářské komory ČR.

Když Babiš loni v prosinci uváděl do funkce tehdejšího ministra zemědělství Jiřího Milka (za ANO), podporu Klasy kriticky zmínil. "V minulosti se mi zdálo, že dáváme moc peněz na Klasu, jestli to má až takový smysl pro potravináře, nevím," uvedl tehdy. Podobně se vyjádřil při lednových sněmovních interpelacích. Ministr argumentuje, že sousední státy, například Rakousko, dávají do propagace svých potravin řádově vyšší obnosy.

Hlavní část kampaně dosud dělaly agentury McCann-Erickson Prague a 1 Year&More production. V části letos vypsaného výběrového řízení zvítězila znovu společnost McCann-Erickson Prague.

drh jw


Zdroj: ČTK, 11. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 13:29