Agris.cz - agrární portál

Francouzské pekárny Délifrance chtějí v ČR otevřít pobočky

10. 7. 2018 | ČTK

Francouzský řetězec pekáren a kaváren Délifrance chce expandovat do České republiky, nyní hledá hlavního franšízanta. Vyplývá to z dnešní tiskové zprávy Franouzsko-české obchodní komory. První provozovny by Délifrance chtěl otevřít před koncem roku 2019, potenciál je podle ředitele mezinárodní franšízy Michela Nguyena kolem 20 až 25 poboček v Česku a na Slovensku. Firma by chtěla působit hlavně ve velkých městech. Řetězec má přes 400 poboček po celém světě.

"Praha je naší prioritou, ale rádi bychom otevřeli obchody i v Brně a Ostravě. Na Slovensku cílíme na Bratislavu," sdělil ČTK Nguyen.

Síť by měla nabízet croissanty, rolky plněné čokoládou (pain au chocolat) nebo slané koláče (quiche) vyráběné ve Francii. "Menu pak doplňujeme výrobky podle lokálních tradic a chutí. Ty pak vyrábíme na místě. Propagujeme koncept kvalitních, lokálních a sezónních potravin. Ve věci typicky francouzských výrobků jsme však nekompromisní a zákazník musí mít možnost kdekoliv na světě dostat v prodejně Délifrance stejnou bagetu nebo croissant, jako by si koupil ve Francii," dodal Nguyen. Firma by také měla nabízet burgery, sendviče či polévky.

Společnost nyní hledá v Česku tzv. master franšízanta, který by se o pobočky v ČR staral. "Partner může mít zkušenosti z franšízingu, kdy zavedené firmy pronajímají svoje značky a know-how ostatním podnikatelům, ale vítány jsou i zkušenosti z provozování obchodních center, realit nebo jiných oborů," uvedla společnost, kterou v ČR Franouzsko-česká obchodní komora zastupuje.

Firma předpokládá, že s partnerem naváže spolupráci minimálně na 20 let, očekává od něj například dostatečné finanční zázemí.

V ČR již na tomto trhu od roku 2008 funguje síť pekáren Paul, která má v Praze více než 15 poboček. Dalším významným hráčem je řetězec Paneria.

drh jw


Zdroj: ČTK, 10. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 09:25