Agris.cz - agrární portál

Na Rokycansku hořel hektar lesa, zasahovalo přes 40 hasičů

4. 7. 2018 | ČTK

Na Rokycansku dnes po 15:00 začal hořet hektar lesa. Zasahovalo tam přes 40 hasičů, kteří do těžko přístupného terénu tahali hadice jeden kilometr. Připravený vrtulník nakonec nemusel vzlétnout. Požár se podařilo zcela zlikvidovat kolem 18:30, na místě pak zůstala jako hlídka jen místní dobrovolná jednotka, řekl ČTK velící důstojník krajských hasičů Dušan Nový.

Les začal hořet po 15:00 mezi obcí Volduchy a osadou Habr. Lokalizován byl kolem 17:00, oheň se tedy už dál nešířil.

Dnes po poledni hořelo také pole ve Lhotě u Stříbra, kde zasahovalo přes 30 hasičů. Oheň za půl hodiny lokalizovali, už je dohašen a místo monitorují dobrovolní hasiči. Požár vznikl zatím z neznámých příčin na 15hektarovém poli mezi Sytnem a Lhotou u Stříbra, blíže ke Lhotě. "Fronta požáru byla široká 300 metrů. Hašení bylo velmi rychlé," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Letos šlo v Plzeňském kraji o první větší požár pole. V pondělí hořela u Kaznějova na Plzeňsku tráva u lesa.

Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR kvůli začínajícím žním a možné hrozbě sucha zpracovalo po zkušenostech z minulých let metodiku pro období žňových prací určenou pro kraje, obce i zemědělce. "Obsahuje návrh možných řešení k předcházení vzniku požáru a jeho šíření a k minimalizaci ohrožení zdraví a škod na majetku," uvedl mluvčí. Metodiku lze stáhnout na stránkách hasičů.


Zdroj: ČTK, 4. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 15:18