Agris.cz - agrární portál

Kam dočasně uložit kalamitní dříví? Skladů je nedostatek. Ministerstvo proto připravilo katalog volných ploch

3. 7. 2018 | MZe ČR

Podrobný elektronický katalog volných ploch využitelných k dočasnému skladování dříví připravilo Ministerstvo zemědělství (MZe) pro vlastníky lesů a zpracovatele dříví. Reaguje tak na vysokou poptávku po skladovacích prostorách vzhledem k nutné těžbě po větrných kalamitách a poškození kůrovcem.

Katalog Ministerstva zemědělství obsahuje informace o skladovacích možnostech institucí ve všech krajích a okamžitě jej mohou využít vlastníci lesů i zpracovatelské firmy. Rozsáhlá kůrovcová kalamita a několik větrných smrští v ČR i v sousedních státech totiž zahltily dřevozpracující kapacity, takže dle odhadu nebude do konce roku možné najít odbyt až pro 2,4 milionu metrů krychlových kalamitního dřeva ze státního i soukromého majetku.

Ministerstvo zemědělství zajistí průběžné doplňování informací do katalogu, jehož aktuální vydání je možné získat na internetových stránkách Ministerstva zemědělství www.eagri.cz v záložce lesy/lesnictví/pěstování a ochrana lesů.

http://eagri.cz/public/web/mze/lesy/

Na přípravě katalogu dočasných skladů dříví MZe spolupracovalo s Ministerstvem obrany, Českými drahami, Správou železniční dopravní cesty, Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových, Státním pozemkovým úřadem, Správou státních hmotných rezerv a Asociací krajů České republiky, které vytipovaly vhodné plochy ve své správě a vlastnictví.

Ministerstvo zemědělství z kapacitních důvodů nemůže poskytnutí skladovacích ploch zprostředkovávat, zájemci o využití konkrétních ploch ke skladování se musí domlouvat přímo s příslušnými kontaktními osobami uvedenými v katalogu u jednotlivých ploch.

 

Tiskové oddělení Ministerstva zemědělství


Zdroj: MZe ČR, 3. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 16:55