Hlavní obsah

Po tropickém čtvrtku přijde razantní teplotní sešup a sychravo

Zatímco ve čtvrtek zažijeme nefalšované tropy, v dalších dnech přijde rapidní ochlazení. Již v pátek odpoledne se maxima budou pohybovat pod hranicí 20 stupňů a podobně chladné počasí vydrží i během celého víkendu. Připravit se rovněž musíme na četné přeháňky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek ve 12:06 začne astronomické léto a před studenou frontou bude kulminovat příliv teplého vzduchu od jihozápadu. Nejvyšší teploty se v Čechách dostanou na 27 až 31 a na Moravě a ve Slezsku 29 až 33 stupňů Celsia.

ČTĚTE TAKÉ

Již v průběhu odpoledne začne přibývat mraků a ke kupovité oblačnosti se přidá vysoká frontální oblačnost. Místy se mohou objevit přeháňky a silné bouřky, které mohou být doprovázeny i krupobitím a poryvy větru. [celá zpráva]

V pátek již bude na naše území proudit chladný vzduch od severu až severozápadu. Převládat bude proměnlivá oblačnost. Místy se objeví přeháňky a na východě republiky i bouřky,” uvedla Honsová.

Ochlazení budou dokladovat i teploty. Ráno v Čechách poklesnou na 10 až 6, na Moravě a ve Slezsku 12 až 8 stupňů Celsia. Přes den se na západě republiky oteplí na 14 až 18, na Moravě a ve Slezsku může být o dva stupně tepleji. Pocitovou teplotu bude dále snižovat čerstvý vítr.

V sobotu bude pokračovat oblačné počasí. Místy se opět přidají  přeháňky. Ranní teploty poklesnou na 10 až 6 stupňů Celsia, přes den vystoupají na 15 až 19.

Oblačno až zataženo, místy opět s přeháňkami či deštěm, bude rovněž v neděli. Ráno bude rtuť klesat na 11 až 7, odpoledne zůstanou teploty mezi 15 a 19 stupni.

Postupně se začne oteplovat v průběhu příštího týdne. V pondělí bude ještě převládat oblačné počasí s přeháňkami či deštěm a nejvyššími teplotami mezi 18 a 22. V úterý a ve středu by se již mohly teploty dostávat k 25 stupňům a v závěru pracovního týdne budou již opět atakovat hranici 30 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám