Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 13. 6. 2018

14. 6. 2018 | Agris

Lesy ČR i v roce 2017 patřily mezi TOP 20 firem, které nejvíce plnily státní pokladnu

Podle Ministerstva financí ČR opět patřily Lesy ČR i v roce 2017 mezi 20 nejvýznamnějších přispěvatelů do státní pokladny. V žebříčku plátců daně z příjmu právnických osob za loňský rok zaujímá podnik s téměř 800 miliony korun osmnácté místo.

Inspekce zjistila dva případy klamání spotřebitele o druhu masa v kebabech

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se kromě kontroly hygieny v provozovnách společného stravování zaměřuje také na správnou praxi značení nabízených pokrmů a aktuálně zjistila dva případy klamání prostřednictvím zavádějící deklarace o druzích masa v kebabech.

Část vinic na jihu Moravy poškodily kroupy, zasáhly např. Krumvíř

Část vinic na jižní Moravě poškodily dnes nad ránem kroupy. Místy, například v Krumvíři na Břeclavsku a Násedlovicích na Hodonínsku, jsou škody značné, v řádu desítek procent z budoucí úrody, zjistila ČTK od vinařů. Jiným se krupobití zcela vyhnulo, někde dokonce vůbec nepršelo.

Odbornící se shodli, že omráčení a usmrcení skotu přímo na pastvě je nejhumánnější způsob porážky

V minulém týdnu se uskutečnila Bioakademie 2018 v Poděbradech, kde se v rámci odborné diskuze potvrdilo, že ekologickým farmářům velmi záleží na kvalitním způsobu života chovaných zvířat a jejich tzv. animal welfare – zachování dobrých životních podmínek hospodářských zvířat.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 14. 6. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 17:51