Agris.cz - agrární portál

V Pekingu byl 31. května zaveden cenový index bobulí goji s názvem Xinhua-Tsaidam

13. 6. 2018 | ceskenoviny.cz

„Cenový index Xinhua-Tsaidam goji berry" byl 31. května v Pekingu společně zaveden Čínskou ekonomickou informační službou (CEIS) zpravodajské agentury Xinhua a vládou autonomní mongolské a tibetské prefektury Haixi.

Tento index pokrývá tsaidamský cenový index bio bobulí goji a tsaidamský cenový index zelených bobulí goji. Vzorek pokrývá více než 90 procent certifikovaných bio a zelených goji bobulí v provincii Haixi.

Základní období indexu cen bobulí goji Xinhua-Tsaidam bylo stanoveno v srpnu 2015 se základní hodnotou 1000 bodů. Údaje vykazují, že v dubnu 2018 měl index cen bio bobulí goji hodnotu 921,06 bodu, což byla hodnota o 7,89 procent nižší než v základním období, a index cen zelených bobulí goji byl na hodnotě 537,58 bodu, což je o 46,24 procent méně než v základním období.

Tsaidamská kotlina Qinghai-tibetské plošiny je druhou největší základnou plodin goji v Číně. Cenový index bobulí goji Xinhua-Tsaidam bude integrovat velká data s reálnou ekonomikou a plně využije roli agentury CEIS jako ekonomického think-tanku a geografické výhody oblasti Qinghai ve vývoji bio bobulí goji. Pomůže také vést rozvoj tohoto průmyslu, řekl Ma Rui, náměstek generálního tajemníka provinční vlády Qinghai.

Tento index intuitivně zobrazuje trend cenových změn v produkci bobulí goji v oblasti Tsaidam. Poskytuje průmyslu pěstování bobulí goji otevřený a transparentní přehled cen, pomáhá účastníkům výroby, oběhu, zpracování a dalším článkům produkce bobulí goji včas a přesně porozumět průmyslovým trendům a nabízí informační podporu pro vládní dohled, vědeckou kultivaci a obchodní rozhodnutí, uvedl Su Huizhi, viceprezident společnosti CEIS.

Pan Xu Changqing, odborník na bio produkty, je přesvědčen, že poptávka po vysoce kvalitních bobulích goji na domácím trhu roste. Zavedení indexu poskytlo spotřebitelům dobré měřítko.

Společnost CEIS, která je plně vlastněnou společností zpravodajské agentury Xinhua, se může pochlubit pěti platformami na národní úrovni, včetně společností Xinhua Finance, Xinhua Silk Road, Xinhua Credit, Shanghai Petroleum, Natural Gas Exchange (SHPGX) a Xinhua Think Tank. Jako první profesionální instituce v Číně, která studuje, zveřejňuje, propaguje a provozuje kompozitní cenové indexy, se společnost Xinhua Indices zavázala k budování čtyř produktových systémů: cenového indexu Xinhua, tematického indexu Xinhua, vyhodnocovacího indexu Xinhua a finančního indexu Xinhua Finance a zavedla řadu vlivných produktů.


Zdroj: ceskenoviny.cz, 13. 6. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 22:12