Agris.cz - agrární portál

Celníci zajistili při kontrolní akci 34 padělaných lahví vodky

9. 6. 2018 | ČTK

Při středeční kontrolní akci v Praze zajistili celníci 34 padělaných lahví vodky Stoličnaja. Provozovny a drobnější obchody kontrolovali na různých místech v metropoli. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí pražských celníků Ivana Kurková.

"Výrobce padělaných lahví označil své lihoviny bez souhlasu držitele práva k této ochranné známce. Pravá, kvalitní Stoličnaja vodka pochází z Lotyšska, na padělcích byl uveden výrobce z Ruska," uvedla Kurková. Alkohol poslali celníci na zkoumání do celně technické laboratoře, podle středečního vyjádření Kurkové ale není pravděpodobné, že by byl zdravotně závadný.

Celníci v provozovnách kontrolovali i to, zda prodejci dodržují zákon o elektronické evidenci tržeb (EET). Na pochybení přišli u dvou prodejců, kteří k nákupu nevystavili účtenku. "Prodávající nezasílal datovou zprávu o evidované tržbě, vůbec nevystavil kupujícímu účtenku," doplnila Kurková. Objevili také jednoho nelegálně pracujícího cizince, který neměl pracovní povolení.


Zdroj: ČTK, 9. 6. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 21:56