Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 16. 5. 2018

17. 5. 2018 | Agris

Chmelaři omezují pěstování. Nedokážou sehnat brigádníky, kteří by se o „českou pýchu“ starali

Na pěstitele chmele tvrdě dopadá nebývale nízká míra nezaměstnanosti v Česku i v blízkém zahraničí. Nedostává se jim pracovních sil, a to ani brigádníků. Trápí je také silné sucho. Například v Kokorech v Tršické oblasti na Přerovsku proto omezují pěstování.

dTest: Nákup potravin v Německu se vyplatí kvalitou i cenou

Časopis dTest přinesl další srovnání levných nákupů z Německa, Rakouska, Slovenska, Polska a Česka. Předmětem srovnání byl toastový chléb, sardinky v oleji, tuňák v oleji, vaječné těstoviny, ovocné přesnídávky, dětské příkrmy a citrónové limonády.

Ve Evropě vzniká trojka světového trhu olivového oleje

Francouzská skupina Avril se dohodla na převzetí většinového podílu v italském výrobci olivového oleje Costa d'Oro. Vznikne tak třetí největší producent značkového olivového oleje na světě, uvedla agentura Reuters. Finanční stránka dohody zveřejněna nebyla.

Polský ministr zastavil kácení ve vzácném Bělověžském pralese

Polský ministr životního prostředí Henryk Kowalczyk nařídil zastavit kácení stromů v Bělověžském pralese, které vyvolalo kritiku nejen ze strany ochránců životního prostředí, a to v Polsku i v zahraničí. O rozhodnutí v úterý informovalo Kowalczykovo ministerstvo.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 17. 5. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 15:25