Agris.cz - agrární portál

Kanadský pěstitel marihuany Aurora kupuje rivala MedReleaf

15. 5. 2018 | ČTK

Kanadský pěstitel marihuany Aurora Cannabis převezme za 3,2 miliardy kanadských dolarů (53,3 miliardy Kč) svého konkurenta MedReleaf. Podniky to dnes uvedly ve společné tiskové zprávě. Podle agentury Reuters je to doposud největší dohoda o spojení producentů konopí v Kanadě.

Transakce se uskuteční prostřednictvím výměny akcií, akcionáři Aurory budou po jejím dokončení vlastnit zhruba 61 procent sloučeného podniku. Aurora a MedReleaf předpokládají, že budou společně v Kanadě a Dánsku vyrábět přes 570.000 kilogramů konopí ročně.

"Spojení posílí naše kapacity k obsluze rychle rostoucího světového trhu s léčebným konopím," uvedl generální ředitel společnosti Aurora Terry Booth. Aurora už v letošním roce koupila za 1,1 miliardy kanadských dolarů rivala CanniMed Therapeutics.

Předpokládá se, že v Kanadě bude během příštích dvou měsíců legalizováno užívání marihuany pro rekreační účely. Rekreační užívání konopí již dříve legalizovaly některé státy USA.

pmh spr


Zdroj: ČTK, 15. 5. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 18:26