Agris.cz - agrární portál

Szórád: Za odvoláním je problém kůrovec, za něj ale může počasí

14. 5. 2018 | ČTK

Dnes odvolaný generální ředitel státního podniku Lesy České republiky Daniel Szórád ČTK řekl, že mu ministr zemědělství v demisi Jiří Milek (za ANO) odvolání zdůvodnil problémem s kůrovcem. Podle Szoráda ale za kůrovcovou kalamitu mohou extrémní výkyvy počasí. Především sucho, které udeřilo i letos na jaře a kůrovec díky teplu mohl začít létat o měsíc dříve než loni. Nasazená obranná opatření proti kůrovci jsou podle Szóráda na hraně toho, co lze zvládnout.

Rozhodnutí ministra o odvolání Szórád respektuje. "Má na toto rozhodnutí právo. Nikdy jsem netvrdil, že jsme ten nejlepší kandidát na světě," řekl Szórád.

Szorád po čtyřech letech ve funkci ředitele opouští podnik podle svých slov s čistým svědomím. "Celá řada věcí se podařila. Myslím, že jsem podnik významně posunul směrem dopředu. Pracovní podmínky, které tam lidé mají a procesy které tam běží, jsou na úrovni. Podnik nemá žádné kauzy," řekl.

Před jeho nástupcem bude stát například úkol dotažení projektu nového informačního systému, výstavby nového sídla firmy v Hradci Králové či řešení otázky, jak dál v koncepci lesnických zakázek.

O svém dalším profesním působení Szórád zatím jasno nemá. Připomněl, že v okamžitém působení v oboru u případné konkurence mu brání šestiměsíční konkurenční doložka.

ry hj


Zdroj: ČTK, 14. 5. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 23:17