Agris.cz - agrární portál

ČOI na jarní Floře Olomouc zjistila méně prohřešků než loni

11. 5. 2018 | ČTK

Méně prohřešků než loni zjistili inspektoři na jarní etapě zahradnické výstavy Flora Olomouc. Zatímco minulý rok měla na jarní Floře problémy s dodržováním zákonů a poctivostí bezmála polovina kontrolovaných prodejců, letos na konci dubna jich bylo 28 procent. Vážnější nedostatky zjištěny nebyly, řekl dnes ČTK mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Inspektoři letos na jarní výstavě Flora Olomouc provedli 18 kontrol a porušení legislativy v oblasti ochrany spotřebitele zjistili u pěti prodejců. "Ve dvou případech neměli obchodníci při prodeji občerstvení úředně ověřené měřidlo, v jednom případě chyběla u prodávajícího viditelná cedule o zákazu prodeje alkoholu a tabákových výrobků osobám mladším 18 let nebo v případě kontroly taxislužby nebyl spotřebitel řádně seznámen s cenou poskytované služby," uvedl Fröhlich.

Pracovníci ČOI na jarní Floře kontrolovali nejen prodej květin, ale i dodržování právních předpisů v restauracích, ve stáncích s občerstvením, textilem, masnými výrobky, spotřebním zbožím, bižuterií a při provozu taxislužby. ČOI při některých kontrolách spolupracovala s olomouckým živnostenským úřadem.

Inspektoři za zjištěné nedostatky uložili prodejcům čtyři pokuty na místě v celkové výši 5000 korun. "V jednom případě bude porušení řešeno ve správním řízení," dodal Fröhlich.

Jarní etapa mezinárodní květinové výstavy Flora byla na olomouckém Výstaviště Flora v závěru dubna. Letošní jarní Flory, která byla ve znamení oslav 60 let od první velké přehlídky květin v Olomouci, se zúčastnilo 66 vystavovatelů a na zahradnické trhy přijelo 250 prodejců. Výstavu květin si nenechalo ujít přes 60.000 návštěvníků.

beh sd


Zdroj: ČTK, 11. 5. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 02:00