Agris.cz - agrární portál

Obchody Sklizeno kupují podíl ve třetí dodavatelské farmě

4. 5. 2018 | ČTK

bchody Sklizeno investují do třetí farmy, která síti prodejen dodává své výrobky. Sklizeno prostřednictvím svého investičního centra koupí poloviční podíl ve farmě Struhy, která do obchodů dodává jogurty, mléko či selský sýr. Již dříve obchody investovaly do farem Olešná a Skřeněř. Společnost to dnes oznámila ČTK.

Investici v řádu milionů korun farma využije primárně na rozšíření stád a na nákup nového technologického vybavení. To umožní navýšení produkce. "Farma Struhy je pro nás prototypem dodavatele, kterých bychom chtěli mít mnohem více. Poctivé řemeslo, setrvalá kvalita produktů, výroba s ohledem na životní prostředí," uvedl ředitel Sklizeno Petr Borkovec.

"Oproti bankovním půjčkám je pro nás tento způsob investice finančně výhodnější, navíc získáváme velkou podporu od našeho nejvýznamnějšího partnera, což je něco, co žádná půjčka nikdy nezajistí," dodal majitel farmy Struhy Aleš Kojetín.

Společnost investovala do farmy prostřednictvím svého investičního centra, které je společným projektem Sklizeno, investiční firmy Rohlik.cz investment podnikatele Tomáše Čupra a fondu RSJ Agro. Jeho cílem je pomáhat prostřednictvím investic v rozvoji podnikání malým a středním pěstitelům a producentům kvalitních potravin.

Síť prodejen potravin Sklizeno loni zvýšila tržby o 40 procent na 630 milionů korun. Letos očekává tržby kolem miliardy korun. V letošním roce se chce zaměřit především na růst tržeb, expanzi na Slovensko a vytvoření prodejny nového typu o ploše kolem 500 metrů čtverečních. Firma chce také pokračovat v rozvoji vlastních produktů.

Sklizeno se zaměřuje na prodej zdravých a farmářských potravin. V dubnu 2016 se propojilo se sítí prodejen My Food a v listopadu téhož roku se sítí Náš Grunt. Nyní má přes 50 prodejen. Ve skupině vlastní Brno Investment Group podnikatele Petra Borkovce 55 procent, 29 procent drží David Kukla a téměř 11 procent Aleš Kotěra.

mdk jw


Zdroj: ČTK, 4. 5. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 04:47