Souhrn událostí uplynulého dne – 26.4.2018

Vaječné výrobky z EU už nebudou muset procházet vyšetřením na fipronil

Vaječné výrobky z Evropské unie už nebudou muset procházet vyšetřením na nepovolený pesticid fipronil. Státní veterinární správa ukončila mimořádná veterinární opatření (MVO) z loňského roku. ČT to potvrdil mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Ornitologové: Zemědělci dost nevyužívají dotace na ochranu krajiny

Zemědělci v Česku nevyužívají dostatečně všechny možnosti, jak chránit krajinu. Na mnohá opatření přitom mohou čerpat peníze z veřejných zdrojů, mnohdy o tom ale nevědí, nebo je pro ně procedura příliš složitá. ČTK to řekl Václav Zámečník z České společnosti ornitologické, který se tomuto tématu dlouhodobě věnuje.

Plemeno měsíce v časopise Náš Chov

Již několik let je každé číslo časopisu Náš chov věnováno některému z plemen hospodářských zvířat chovaných v České republice. Masných plemen, pro která se vede plemenná kniha, se u nás chová již třiadvacet, a proto se právě ona v této rubrice objevují poměrně často.

Stock loni prodal v ČR téměř 25 mil. litrů lihovin. o 8 pct více

Největší tuzemská likérka, Stock Plzeň-Božkov, loni prodala v ČR téměř 25 milionů litrů lihovin, meziročně o osm procent více. Celý trh podle veřejných tržních dat agentur ACNielsen a RetailZoom loni vzrostl o tři procenta na 66,4 milionu litrů.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info