Agris.cz - agrární portál

Veterináři vrátili do Estonska tunu neoznačených sušených ryb

19. 4. 2018 | ČTK

Veterináři vrátili do Estonska tunu neoznačených sušených rybích výrobků. Obaly byly znečištěné, špinavý byl i prostor vozidla, ve kterém se ryby převážely. Zásilku společně s celníky zadrželi v Pardubickém kraji. ČTK to sdělil zástupce tiskového mluvčího Státní veterinární správy (SVS) Petr Majer. Veterináři zásilku před vrácením znehodnotili.

"Zásilka byla přepravována bez jakéhokoliv označení na přepravních obalech a spotřebitelských baleních. Některé přepravní obaly byly navíc znečištěné. Nedostatečně čistý k přepravě potravin byl také nákladový prostor vozidla. Příjemce byl uveden pouze na neúplně vyplněném průvodním dokladu, měla jím být společnost se sídlem ve Středočeském kraji," uvedl Majer.

Odesílatel ryb měla být firma z hlavního města Estonska Tallinnu. Příjemce ve středních Čechách ale závoz ryb předem nenahlásil, jak mu ukládá legislativa. "Poté, co byl SVS kontaktován, odmítl, že by si uvedenou zásilku objednal. Na základě uvedených zjištění úřední veterinární lékaři provedli znehodnocení zásilky potravin nevhodných k lidské spotřebě barvou a nařídili její vrácení zpět odesílateli," dodal mluvčí.

Veterináři v poslední době kontroly s celníky zesílili. Například v polovině února informovali, že na dálnici D8 poblíž Prahy objevili a zlikvidovali 1,2 tuny neoznačeného vepřového masa, krve a vnitřností.


Zdroj: ČTK, 19. 4. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 20:37