Agris.cz - agrární portál

Pekaři Tour 2018 hledá cestu, jak zvýšit prestiž pekařskému řemeslu

13. 4. 2018 | pekarske-technologie.cz

Svaz pekařů a cukrářů zahájil projekt Pekaři Tour 2018. Cílem projektu je představení záměrů a svazových priorit nečlenským pekárnám i zahájení společné diskuze. Akce Pekaři Tour 2018 postupně navštíví všechny regiony, ve kterých se pekaři mohou podělit nejen o své zkušenosti, ale především o problémy, které jejich pekárny trápí. Jak zvýšit prestiž pekařského řemesla?

Mezi hlavní témata, která letošní Pekaři Tour 2018 přináší, jsou dvě základní otázky.  Jak zvýšit prestiž pekařského řemesla, a jak zákazníkům vysvětlit, že zdražování pečiva je přirozené a správné? Svaz pekařů a cukrářů s členskými i nečlenskými pekaři zároveň rozvíjí diskuzi na téma, jak v zákaznících rozvíjet chuť nakupovat pečivo ve specializovaných prodejnách. Jednou z možností je propagace zdravotních přínosů kvalitního českého pečiva, jedinečných vlastností i výrazně delší doby spotřeby.

Pekaři Tour navštíví všechny regiony

Pekaři Tour 2018 během celého roku navštíví všechny regiony. Tour má již za sebou návštěvu jižní Moravy a východních Čech. Osmnáctého dubna navštíví Pekaři Tour plzeňský region a 3. května Vysočinu.

Certifikační projekt pro poctivé pekaře a cukráře

Svaz pekařů a cukrářů v rámci Pekaři Tour 2018 zároveň představuje vlastní certifikační projekt, po jehož splnění získají pekaři a cukráři značku „Poctivý podnikatel v pekařském či cukrářském oboru.“ V hodnotícím systému se počítá se splněním požadavků z deseti oblastí, které vycházejí z kodexu hnutí Naši pekaři. Zájemci o získání certifikace budou podrobeni zkoumání, zda ve své marketingu nelžou zákazníkům, jak pečují o kvalitu svých produktů, zda podporují propagaci českého chleba nebo jak se chovají k vlastním zaměstnancům.

Svaz pekařů a cukrářů sdružuje výrobce, dodavatele i školy

Profesní sdružení Svaz pekařů a cukrářů podporuje firmy podnikající v pekařském a cukrářském oboru a hájí jejich zájmy. Svaz sdružuje 115 členů z řad cukráren, pekáren, potravinářských škol a dodavatelů surovin i strojních pekařských technologií.


Zdroj: pekarske-technologie.cz, 13. 4. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 16:14